Matcha cheesecake

Připravte si oblíbený cheesecake s příchutí čaje matcha. Čaj matcha do tohoto dezertu skvěle zapadne, zvolit k němu můžete ještě ovocný přeliv a nezapomeňte si udělat šálek lahodné matchy. Dezert je nepečený, příprava zabere jen chvilku, ale je lepší ho pak nechat uležet v ledničce do druhého dne.

Ingredience:

Na spodní část:

180 g sušenek

75 g másla

Na vrchní část:

1 balení želatiny + vodu

250 g mascarpone

100 g krupicového cukru

150 g bílého jogurtu

200 g smetany na šlehání

2 pl storm matcha čaje + 30 ml teplé vody (70 stupňů)

Postup:

1. Dno dortové formy vyložíme pečícím papírem. Sušenky rozmixujeme v mixérů nebo rozdrtíme a přidáme do nich máslo. Vypracujeme těsto, kterým vyložíme dno dortové formy a vložíme na chvíli do ledničky.

2. Smícháme mascarpone, cukr a jogurt.

3. Připravíme si želatinu podle návodu a přidáme ji k mascarpone, cukru a jogurtu - dobře promícháme.

4. Vyšleháme smetanu a přidáme do misky k rozmíchanému mascarpone. Půlku krému si dáme do jiné misky.

5. Matchu si rozmícháme v troše teplé vody - udělá se kašička a tu vmícháme do oddělené poloviny krému.

6. Na sušenkovou vrstvu dáme nejprve bílou vrstvu a dáme na chvilku do ledničky (stačí cca 15 minut) a potom zelenou vrstvu.

7. Hotový cheesecake dáme do ledničky na pár hodin, nejlépe přes noc.

 

 

Zpět do obchodu