Matcha cheesecake
Připravte si oblíbený cheesecake s příchutí čaje matcha. Čaj matcha do tohoto dezertu skvěle zapadne, zvolit k němu můžete ještě ovocný přeliv a nezapomeňte si udělat šálek lahodné matchy. Dezert je nepečený, příprava zabere jen chvilku, ale je lepší ho pak nechat uležet v ledničce do druhého dne.
Ingredience:
Na spodní část:
180 g sušenek
75 g másla
Na vrchní část:
1 balení želatiny + vodu
250 g mascarpone
100 g krupicového cukru
150 g bílého jogurtu
200 g smetany na šlehání
2 pl storm matcha čaje + 30 ml teplé vody (70 stupňů)
Postup:
1. Dno dortové formy vyložíme pečícím papírem. Sušenky rozmixujeme v mixérů nebo rozdrtíme a přidáme do nich máslo. Vypracujeme těsto, kterým vyložíme dno dortové formy a vložíme na chvíli do ledničky.
2. Smícháme mascarpone, cukr a jogurt.
3. Připravíme si želatinu podle návodu a přidáme ji k mascarpone, cukru a jogurtu - dobře promícháme.
4. Vyšleháme smetanu a přidáme do misky k rozmíchanému mascarpone. Půlku krému si dáme do jiné misky.
5. Matchu si rozmícháme v troše teplé vody - udělá se kašička a tu vmícháme do oddělené poloviny krému.
6. Na sušenkovou vrstvu dáme nejprve bílou vrstvu a dáme na chvilku do ledničky (stačí cca 15 minut) a potom zelenou vrstvu.
7. Hotový cheesecake dáme do ledničky na pár hodin, nejlépe přes noc.