Veganský matcha cheesecake
Výborný barevný dortík, který potěší všechny milovníky sladkého. Dort je nepečený a je vhodný i pro vegany. Snadno si ho upravíte i na bezlepkovou verzi. Na dort budete potřebovat 2 celé balení naturálního tofu, 1 balení Meggle Vegan Cremu, 1 hrnek předem namočených kešu ořechů, Storm matchu i Storm blue tea a dalších pár ingrediencí.
Ingredience:
Spodní část dortu:
Gullón sušenky Sugar Free celé balení
75 g másla (můžete použít třeba Ramu rostlinnou)
Bílá vrstva:
5 pl Meggle Vegan Creme
6 pl agávového sirupu
8 pl strouhaného kokosu
1/2 hrnku předem namočených kešu ořechů (stačí namočit na cca 3 hodiny)
1/2 tofu natural
6 g citrónové kůry (Dr. Oetker 1 sáček)
Zelená vrstva:
2 pl Meggle Vegan Creme
6 pl agávového sirupu
1/4 hrnku předem namočených kešu ořechů
1 tofu natural
4 g Strom matcha čaje
Modrá vrstva:
zbytek Meggle Vegan Cremu
6 pl agávového sirupu
1/4 hrnku předem namočených kešu ořechů
1/2 tofu natural
3 g Storm blue tea
Postup:
1. Spodek dortu - Sušenky rozmixujeme v mixéru, přidáme máslo a vypracujeme těsto, které rozprostřeme na pečící papír do dortové formy.
2. Bílá vrstva - všechny ingredience dáme do mixéru a rozmixujeme.
3. Zelená vrstva - všechny ingredience dáme do mixéru a rozmixujeme.
4. Modrá vrstva - všechny ingredience dáme do mixéru a rozmixujeme.
5. Postupně vše navrstvíme na sušenky. Jednotlivé vrstvy vždy uhlaďte. Stěrku můžete namočit do vody, případně lze uhladit i mokrou lžící.
6. Hotový dort dáme na pár hodin do ledničky. Vršek můžeme ještě dozdobit třeba lyofilizovanými jahodami nebo čerstvým ovocem.
Při výrobě jednotlivých vrstev můžete ochutnávat a případně ještě dosladit. Lze použít i cukr, kvůli barvě doporučuji bílý. Třtinový cukr by dodal dortíku hnědý nádech a matcha i modrý krém by pak měly jinou barvu, než vidíte na fotografii.